De stille plek in jezelf

Je bent altijd druk, druk, druk en je wordt constant omringd door geluiden. Bliepjes van je telefoon, gesprekken met en van anderen, televisie, radio, spelende kinderen. Soms wordt je er gillend gek van. Als al deze geluiden ineens wegvallen is dat een vreemde gewaarwording. Vaak weet je niet hoe snel je deze stilte weer op moet vullen. Tegelijkertijd verlang je juist naar die stilte.

Absolute stilte bestaat niet
Echt helemaal stil is het nooit, gelukkig maar want dat zou betekenen dat je doof bent. Zelfs als je helemaal alleen bent in een geluidsdichte kamer zul je nog geluiden horen. Het suizen van je oren, je ademhaling, de geluiden van je kleding die over elkaar schuurt als je beweegt.

Geluid is pas storend als jij er die betekenis aan geeft. Als er muziek op staat waar jij van houdt, of dit nu klassieke muziek of hardrock is, ervaar je dit niet als storend. Je geniet ervan en kan er helemaal in opgaan. Ga je als hardrockfan naar een klassiek concert dan kan het zijn dat je het echt verschrikkelijk vindt, en vice versa. Hetzelfde geldt voor geluiden in de natuur, het ruisen van de bomen, tsjilpen van de vogels, het klateren van een beek. Soms ervaar je het als aangenaam maar het kan je ook irriteren.

De stille plek in jezelf
Toch is er een plek, waar niets je stoort en alles aangenaam is. De temperatuur, de sfeer, de geluiden, de geuren. Deze plek is niet ver weg. Sterker nog, hij is altijd bij je. Gewoon in jezelf, in jouw verbeelding. Naar deze plek kun je altijd toe. Als je in de rij voor de kassa staat. Als je gek wordt van het geruzie van de buren. Op de momenten dat je niet lekker in je vel zit, het allemaal even niet meer ziet zitten. Maar ook gewoon tijdens de dag, omdat het fijn is wat tijd met jezelf in de stilte door te brengen.

De moeite waard
Het is niet altijd eenvoudig om deze plek te bereiken. Het kan een hele tour zijn om er te komen. Als je er eenmaal bent,zul je ontdekken dat het de reis waard is. Hoe vaker er je komt hoe gemakkelijker het is.

Wil jij deze stille plek in jezelf ook ontdekken? Kom dan naar de Stiltedag op 4 november a.s. in Azil Centrum voor Levenskunst.

Tijdens deze dag begeleid ik je naar de stille plek in jezelf. Door middel van stilte meditaties, visualisaties en creatieve schrijf- en tekenopdrachten ontdek je de stille plek in jezelf. De plek waar je naar toe kan op de momenten dat jij het nodig hebt. Ook in de hectiek van alle dag.

Tijdens deze dag ontdek je:
  • hoe je in gezelschap van anderen toch helemaal bij jezelf kunt blijven;
  • hoe je op hectische momenten de rust in jezelf kunt ervaren;
  • welke vormen van meditatie bij jou passen;
  • hoe je vorm kunt geven aan de beelden die vanbinnen leven;
  • hoe aangenaam en helend stilte kan zijn.
Aan het eind van de dag ga je naar huis met:
  • een heerlijk uitgerust en ontspannen gevoel;
  • een mapje met diverse creatieve teken- en schrijfopdrachten die je helpen weer te geven wat je voelt;
  • kennis van diverse meditatievormen.

Deze geheel verzorgde dag vindt plaats in Azil Centrum voor Levenskunst in Dordrecht. Het gebouw ligt aan het Weizigtpark waar we ook een stiltewandeling zullen maken.

De kosten voor deze dag zijn € 75,00. Dit is inclusief een uitgebreide lunch, koffie/thee/sap, diverse versnaperingen, schrijf- en tekenmaterialen.

 

Ervaring met meditatie, schrijven of tekenen is niet nodig. Wil je aan bepaalde oefeningen niet mee doen, dan ben je vrij je eigen invulling aan de dag te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *