Online training ‘Emoties als wegwijzers’

Aan de buitenkant lijkt het alsof je alles voor elkaar hebt.  Het beruchte ‘is dit alles?’ gevoel steekt echter regelmatig de kop op. Je schaamt je stiekem voor je eigen ontevredenheid. Als je jezelf met anderen vergelijkt, heb je eigenlijk niets te klagen. Toch knaagt er iets. Alleen weet je niet zo goed wat.

Luister naar je hart!

De manier om er achter te komen wat er blijft knagen is luisteren naar je hart. Niet naar de stemmetjes in je hoofd of de goedbedoelde adviezen van je partner, vriendinnen, familie of collega’s. De enige naar wie je hoeft te luisteren is naar jezelf.

Je hart spreekt via je emoties. Elke emotie is verbonden met je hart en heeft een positieve intentie in zich. Ook de emoties die je lastig vindt, zoals angst, boosheid,verdriet of schaamte.

De weg terug

De weg terug naar jezelf is eenvoudiger dan je denkt. Je emoties geven de richting aan. Door je emoties serieus te nemen, te luisteren naar hun boodschap, herstel je het contact met jezelf. Emoties zijn wegwijzers naar het leven zoals het voor jou bedoeld is.

Je hoeft niet te veranderen!
Deze training heeft niet tot doel jou te veranderen, je bent namelijk helemaal goed zoals je bent. Door jezelf volledig te accepteren zul je ervaren dat er meer rust komt. Je bent meer in balans en voelt niet meer de behoefte jezelf, de ander of de situatie te veranderen

In de online training ‘Emoties als wegwijzers’ leer je:

  • Jezelf te accepteren zoals je bent.
  • Wat emoties zijn en waarvoor ze dienen.
  • Welke positieve intentie jouw emotie heeft.
  • Hoe je die kunt ‘vertalen’ naar concrete acties.
  • Hoe je lichamelijk kunt voelen welke emotie er speelt.

 

Introductie en 5 emoties

In de eerste GRATIS les vertel ik je wat emoties zijn en waarvoor ze dienen, heel praktisch en concreet. Je gaat gelijk aan de slag met een aantal oefeningen om emoties bij jezelf en in je lichaam te herkennen. Daarna diepen we per les één emotie uit. Voor elke emotie ga je op zoek naar de voor jou kloppende boodschap. Als je dat wilt, kun je jouw ervaringen delen in de besloten Facebook-groep. Na deze les besluit je of je verder wilt gaan.

Begin 2019 start de training Roze, met de emoties: liefde, angst, boosheid, afkeer en vreugde. In de daaropvolgende training (Paars) bekijken we de emoties: verdriet, schaamte, verbazing, schuld en dankbaarheid.De trainingen zijn los van elkaar te volgen en behandelen samen alle basisemoties.

‘Lia is heerlijk echt, flexibel, aanwezig, enthousiast en super deskundig. Heel erg bedankt voor de aanstekelijke video’s en inspiratie.’

Online

De training loopt via Facebook Live en kun je volgen hoe en waar het jou uitkomt. Op je telefoon, tablet, laptop of computer, thuis of waar je maar wilt. De lessen worden live opgenomen. Ik sta voor mijn camera, jij kijkt live mee. Of als je dat beter uitkomt, kijk je later. Het voordeel van online video is dat je de lessen nog eens terug kunt kijken. En nog eens, en nog eens. Je kunt vragen stellen en reageren tijdens de live-uitzending, of later in de besloten groep. Heb je geen Facebook en wil je dit ook niet? Geen probleem, ik maak een account aan zodat je toch mee kunt doen. Je hoeft dan geen persoonlijke gegevens achter te laten en blijft voor Facebook anoniem.

Trainingsmiddag

Een paar weken na de online training is er een trainingsmiddag in Dordrecht. Om de puntjes nog eens op de i te zetten en vragen te stellen over wat je in de tussentijd hebt ervaren.

Na de training

  • Ben je je bewust van je emoties en wat ze je willen vertellen.
  • Voel je de positieve boodschap in lastige emoties.
  • Durf je te vertrouwen op je gevoel.
  • Heb je meer zelfvertrouwen.
  • Besef je dat je helemaal goed bent zoals je bent.

‘Het is heel concreet. Praktische oefeningen die je in het leven kunt gebruiken. En die je stapje voor stapje naar grotere emoties brengen.’

‘Ik heb de training als helend ervaren, wat ik voel is goed, of ik nu boos, verdrietig of blij ben, het mag er zijn.’

Details en aanmelden

De eerste online GRATIS les is op maandag van 20:00 uur tot circa 20:45 uur. Er is nog geen datum gepland voor 2019, maar voel je vrij je vast aan te melden voor de proefles. De volgende online lessen zijn ook op maandagavond, van 20:00 uur tot ongeveer 20:45 uur.
De trainingsmiddag is meestal op een zaterdag.

De online training kost € 49,00
De trainingsmiddag kost € 49,00
Bij tegelijkertijd boeken betaal je € 80,00
De proefles is GRATIS. Daarna beslis je of je de rest van de training ook wilt volgen.

Liever een individueel traject?
Neem contact op, dan bespreken we samen wat het best bij je past.

‘Ik heb geleerd om verschillende emoties te herkennen en manieren om ze te versterken of juist te verzwakken of om te buigen naar andere (fijnere) emoties.’