Training ‘Luister naar je hart’

Aan de buitenkant lijkt het alsof je alles voor elkaar hebt.  Het beruchte ‘is dit alles?’ gevoel steekt echter regelmatig de kop op. Je schaamt je stiekem voor je eigen ontevredenheid. Als je jezelf met anderen vergelijkt heb je  eigenlijk niets te klagen. Toch knaagt er iets, alleen weet je niet zo goed wat.

Luister naar je hart!
De manier om er achter te komen wat er blijft knagen is luisteren naar je hart. Niet naar de stemmetjes in je hoofd of de goedbedoelde adviezen van je partner, vriendinnen, familie of collega’s. De enige naar wie je hoeft te luisteren is naar jezelf. De enige die er voor kan zorgen dat jij het leven leidt waarvoor je bedoeld bent, ben jij.

Je hart spreekt via je emoties. Elke emotie is verbonden met je hart en heeft een positieve intentie in zich. Ook de  emoties die je lastig vind zoals boosheid of verdriet.

De weg terug
Als kind ben je helemaal in verbinding met Jezelf, je denkt dat de wereld om jou draait en dat is ook zo. In de loop van de jaren raak je deze verbinding kwijt. De weg terug naar Jezelf is eenvoudiger dan je denkt. Je emoties wijzen je de weg naar zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfliefde. Door te luisteren naar je hart en daar ook naar te handelen vind je de weg terug.

Je wordt geboren als een pure onbevlekte diamant. Gedurende je leven wordt deze aangeboren schittering bedekt door een hoop rotzooi.
Als je volwassen bent bedek je deze laag weer met een laagje lak. Dit is wat je aan de buitenwereld laat zien. Je gelooft dat dit is wie je werkelijk bent en je identificeert je er mee.
Als je geluk hebt komt er een moment in je leven dat je wakker geschud wordt en je vangt een glimp op van de schittering in jou. Je ontdekt dat je altijd die perfecte diamant geweest bent en altijd zult zijn.
Door je te richten op deze schittering word je wie je werkelijk bent.
Uit: De helende reis van Brandon Bays

In de training ‘Luister naar je hart!’ leer je:

  • Welke boodschap je emoties voor jou hebben.
  • Hoe je deze boodschap kunt ‘vertalen’ naar concrete acties.
  • Welke positieve intentie jouw emotie heeft.
  • Hoe je lichamelijk  kunt voelen welke emotie er speelt.
  • Welke emotie groepen er zijn.

Je hoeft niet te veranderen!
Deze training heeft niet tot doel jou te veranderen, je bent namelijk helemaal goed zoals je bent. Door jezelf helemaal te accepteren zul je ervaren dat er meer rust komt. Je komt meer in balans en voelt niet meer de behoefte  jezelf, de ander of de situatie te veranderen.

Individueel of in een groep
Tijdens de training gaan je aan de slag met creatieve oefeningen, visualisaties en bewegingsoefeningen. Omdat ik met kleine groepen werk is er voldoende aandacht voor individuele vragen. Je kunt deze training ook individueel volgen, of individuele sessies te combineren met een groepssessie. Je kunt altijd contact op nemen om te overleggen wat voor jou de beste optie is.

Na de training:

  • Ben je je bewust van je emoties en wat ze je willen vertellen.
  • Heb je meer zelfvertrouwen.
  • Durf je te vertrouwen op je gevoel.
  • Besef je dat je helemaal goed bent zoals je bent.
  • Kun je beter omgaan met de stormen in je leven.

Aanmelden/ meer informatie
De trainingsdag in een kleine groep plan ik in zodra er voldoende aanmeldingen zijn. (minimaal 3, maximaal 6) De dag kost zijn € 75,00. Dit is inclusief koffie/thee en lekkers, je dient zelf voor een lunchpakket te zorgen.

Liever een individueel traject? Neem dan contact op dan bespreken we samen wat het best bij je past.

De kleine groep zorgt er voor dat er voor iedereen apart ook aandacht is, dat heb ik als erg prettig ervaren.

Ik heb de training als helend ervaren, wat ik voel is goed, of ik nu boos, verdrietig of blij ben het mag er zijn.

Fijn dat we alle informatie meekregen zodat ik er thuis ook mee aan de slag kan.