Onlangs werkte ik samen met een goede vriend Rick die besloot zijn keuken te renoveren. Door samen te werken en een vertrouwde vriend te hebben, kreeg ik betrouwbare inzichten in het keukenrenovatieproces en dat bleek verhelderend.
Bij elke stap, van het werken aan zijn ontwerp tot de laatste hand aan zijn keukenrenovatie, gaf Rick me onverbloemde beoordelingen van zijn ervaringen. Het was nooit kritiek, omdat we elkaar vertrouwden en omdat we niet bang zijn om elkaar eerlijke beoordelingen te geven.
Hier zijn enkele dingen die ik heb geleerd van zijn keukenrenovatie:
- Specifieker zijn en het proces vereenvoudigen helpt meer dan altijd voor- en nadelen te geven.
- Het was belangrijk dat hij de verkopers ontmoette die we hadden vermeld bij de verkopers van apparaten, vloeren en aanrechtbladen die we hadden aanbevolen. Die leveranciers moedigden onze klanten niet noodzakelijkerwijs aan om een afspraak te maken met de verkopers waarvan we wisten dat ze de meeste ervaring hadden. We moeten er dus zeker van zijn dat onze klanten met de juiste verkopers werken.
- Hoewel de aannemers met wie we samenwerken geweldig werk leveren, moeten we meer betrokken zijn om ervoor te zorgen dat schattingen tijdig worden uitgevoerd en dat iedereen op dezelfde golflengte zit met het werk dat wordt gedaan. Aannemers en onderaannemers eraan herinneren om de bouwplaats zo schoon mogelijk te houden, kan ook nooit kwaad.
- Aardige mensen zijn gemakkelijk om mee te werken. De stress die veel mensen voelen tijdens het renovatieproces wordt vaak niet door ons of de aannemers veroorzaakt maar is intern. Terwijl ik me constant zorgen maakte over de stress die tijdens de renovatie ontstond, was mijn vriend dat niet. De geleerde les was dat het verbouwingsproces echt soepel verloopt als iedereen elkaar vertrouwt. Hierdoor heb ik een nieuw besef van hoe belangrijk het is om het vertrouwen van klanten te winnen. En ook, wat een waarschuwingssignaal kan een wantrouwende klant zijn.
Nadat de keuken klaar was genoten vrienden en familie in de nieuwe keuken van een heerlijk 5 gangen menu bereid door Rick. Hieronder is een foto genomen na dat diner terwijl we allemaal genieten van een vintage port uit 1963 die meer dan 50 jaar eerder door Rick’s vader was geselecteerd.
Hier zijn enkele foto’s van de afgewerkte keuken van Houzz.com
Tijdens deze feestdagen wensen we iedereen het plezier van goede vrienden, warme herinneringen,
en uiteraard . . .
EET SMAKELIJK!
Geschreven door:
Paul Macary
Paul McAlary is de president van Main Line Kitchen Design in Narberth, PA. Hij ontwerpt al 25 jaar bekroonde keukens en is te bereiken via paul@mainlinekitchendesign.com
Meer berichten bekijken Mijn website